And Another One! Middleweight Leaves The UFC Roster

UFC middleweight Magnus Cedenblad is a mixed martial arts veteran. While Cedenblad has gone 4-2 inside the octagon, the talented fighter has since decided to retire from the sport of MMA.

Cedenblad has not competed inside the octagon since back in 2016. Since then, the fighter has been recovering from a debilitating injury. Taking to Instagram, Cedenblad has now revealed that he is retiring from MMA due to debilitating injuries.

Igår skrev jag det jobbigaste mailet i mitt liv. Som alla vet så har jag varit skadad en längre tid å kg ser inget ljus i tunneln. Känner att jag nu måste gå vidare med mitt liv och starta ett helt nytt kapitel istället för att hålla fast vid en dröm som mer å mer bleknar. Men som sagt jobbigaste mailet någonsin. Dra ut sladden från din bästa vän. Som nu är död. Rinner en tår när jag skriver detta men inser att det är det enda rätta. Så tack ufc för att jag fick fightas i världens bästa organisation och speciellt ett gigantiskt stort tack till mma du har varit min bästa vän å min livskamrat i så många år (du kommer finnas kvar men på andra sätt). Å tack till alla er som har följt min resa. Önskar jag hade kunnat visat mer. Men det är en del i att vara idrottare. Jag skulle aldrig varit nöjd. Men ändå så stolt över mig själv. Tack allt å alla.

A post shared by Magnus Cedenblad (@jyckencedenblad) on

Magnus Cedenblad is only one of many fighters to have parted ways with the UFC roster as of late. Former UFC welterweight champion Johny Hendricks recently announced his retirement from the sport as well.

Despite being only months away from finished with his two-year suspension following a failed drug test, the UFC recently cut MMA veteran Tom Lawlor from the promotion’s roster. The UFC has also chosen not to renew 28 UFC fight veteran Gleison Tibau’s contract. On a three fight losing streak, Vitor Miranda has also been cut from the UFC roster.

For more MMA news click here.